Koulutukset ovat alkaneet

Elämää käsillä-koulutukset ovat pyörähtäneet hyvin käyntiin. Toiminta on alkanut pääsiäiseltä, ja kesälomista huolimatta aluekoulutuksia on pidetty kolme, ja loppusyksyn osalta on ainakin toiset kolme vielä tiedossa. Ensimmäinen valtakunnallinen peruskoulutus järjestettiin syyskuun puolivälissä Lehmirannan lomakeskuksessa – toisen vuoro on lokakuussa.

Mitä koulutukset sitten pitävät sisällään ja kenelle ne on suunnattu?

Kohderyhminä projektissa ovat kädentaidoista innostuneet ikäihmiset, erityisesti auttavassa vapaaehtoistyössä ja yhdistysten opintoryhmissä. Pitkät koulutukset kestävät 4-5 päivää. Aamupäivisin järjestetään hyviä luentoja, mm. luovuudesta, omien kokemusten ja taitojen käyttämisestä vapaaehtoistyössä sekä muistisairaan henkilön kohtaamisesta. Iltapäivisin tehdään konkreettisesti käsityötä ja taidetta: kokeillaan käytännössä mitä kerhossa tai laitoksessa voisi tehdä. Vuonna 2014, ja vuoden 2015 kursseilla aiheina ovat huovutus ja metallityöt, loppuvuonna 2015 keskitytään luonnonmateriaaleihin ja kierrätykseen.

Lyhyissä aluekoulutuksissa keskitytään yhteen pitkän koulutuksen teemaan ja saadaan samaan tapaan virikkeitä käsin tekemiseen ja vapaaehtoistyöhön yhden päivän aikana.

Miten kursseista saa lisätietoa ja miten niille voi ilmoittautua?

Kursseista saa lisätietoa projektipäällikkö Marika Sarhalta, puhelin 040 7257346, marika.sarha@elakeliitto.fi

Pitkille peruskursseille haetaan hakulomakkeella (tässä linkissä tai tilaa soittamalla/s-postitse). Kurssin (5vrk) hinta on 55€, sisältäen majoituksen puolihoidolla ja kaikki kurssimateriaalit, mukaan lukien käsityömateriaalit.

Aluekoulutukset järjestetään yhteistyössä Eläkeliiton piirien kanssa. Tiedustele oman alueesi piiriltä mahdollisesta aluekoulutuksesta tai sen järjestämisestä. Piirien yhteystiedot tästä linkistä:  http://www.elakeliitto.fi/toiminta/piirit/