Tunnelmia lehmäparaatista

Ojassa ei sentään tainnut yksikään lehmäparaatin lehmistä käydä. Seinäjoen kadut ja Lakeuden puiston ne kuitenkin valtasivat satojen isäntien ja emäntien kanssa. 

Eläkeliiton kesäjuhlien aattopäivä huipentui ennennäkemättömään lehmäparaatiin. Paraati lähti matkaan Seinäjoki Areenan edestä ja kulki pitkin Kirkkokatua, josta lehmät siirtyivät laiduntamaan Lakeuden puistoon.

Lehmäparaatin järjestämisestä vastasi Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri ja Eloisa ikä -ohjelmaan kuuluva Elämää käsillä -projekti:

- Tunnelma oli mahtava! Lehmäparaati asteli suljettua katua pitkin, lehmänkellot ja hanurit soivat, lehmipaimenet huutelivat. Ihmisiä oli kadunvarret täynnä, valokuvaamassa ja hurraamassa. Kiitos kaikille paraatissa mukana olleille, te teitte tämän mahdolliseksi! Tunnelmoi Marika Sarha, projektipäällikkö Elämää käsillä -projektista.

Lehmiä olivat taiteilleet Eläkeliiton piirien ja yhdistysten väki. Joukossa oli myös muiden innokkaiden käsityöläisten tuotoksia. Toinen toistaan upeampia käsityön taidonnäytteitä ja mielikuvituksen tuotteita on nähtävillä vielä kesäkuun lopulle saakka:

Seinäjoen Taidehallissa 28.6 asti

Apila -kirjastossa 29.6 asti

Elämää käsillä -projektin Facebook-sivuilla voi käydä äänestämässä suosikkilehmäänsä 3.6-29.6 välisenä aikana.

Lehmäparaatista uutisoitiin mediassa: 

Sanomalehti Ilkka kirjoitti paperilehteensä ison artikkelin. Sähköiseen lyhyempään juttuun pääsee  tästä linkistä.

Yle Areenasta on katsottavissa Eläkeliiton Elämää käsillä -projektin Marika Sarhan haastattelu  tästä linkistä.

Tämän blogitekstin kirjoitti Marja Pakarinen Lähiverkko -projektista. Teksti on alunperin julkaistu Eläkeliiton liittokokouksen sivulla