Pannunalunen kaislasta

Tarvikkeet:

 • Kaislaa
 • Kukkalankaa tai ohutta rautalankaa
 • Puuhelmiä
 • Sakset
 • Sivuleikkurit

Ohje:

 1. Kostuta iso froteepyyhe ja kiedo kaislat pyyhkeeseen. Kiedo ympärille vielä muovi ja anna kaislojen kostua yönyli.
 2. Ota 12kpl noin 25cm pitkää kaislaa ja 10kpl noin 20cm pitkää kaislaa. Leikkaa kukkalangasta noin 150cm pituinen pätkä.
 3. Aseta 12 kaislaa eteesi pöydälle vieriviereen loimiksi. Taita kukkalanka kaksin kerroin ja aseta ensimmäisen loimikaisla päästä rautalankojen väliin. Puno kaikki 12 kaislaa kukkalangalla toisiinsa kiinni niin, että jokaisen kaislan jälkeen kierrät langat toistensa ympäri kerran.
 4. Kun loimikaislat on sidottu yhteen, voi alkaa punominen. Nosta joka toinen loimi ja taivuta sidotun reunan suuntaan. Aseta yksi 20cm pituinen kaisla suorana olevien kaislaloimien päälle mahdollisimman lähelle taitoskohtaa. Nosta taitetut kaislat takaisin suoraksi.
 5. Nosta nyt ne kaislat jotka äsken olivat suorana taitokselle sidottua reunaa kohti. Aseta taas seuraava kaisla mahdollisimman lähelle taitoskohtaa ja nosta taitetut kaislat takaisin suoraksi. Jatka näin kunnes kaikki kaislat on punottu työhön tai kunnes työ on neliön muotoinen.
 6. Jatka kukkalangan punomista työn reunaan siten että pujotat jokaisessa kulmassa kukkalankaan puuhelmen ja jatkat sitten seuraavan sivun punomista. Kun pääset aloituskohtaan, pujota helmi ja kierrä lanka aloituslankaan.
 7. Viimeistele työ leikkaamalla reunat siistiksi.
 8. Anna loppujen kaislojen kuivaa ilmavasti seuraavaan päivään. Kostuta kaislat jälleen kun käytät niitä uudelleen.

 

 

Ohje: Anna Suojanen ja Ritva Elonen, Elämää käsillä-syventävä kurssi