Toiminta

Elämää käsillä -hanke pyrkii ikäihmisten osallisuuden ja hyvinvoinnin vahvistamiseen luovuutta ja kädentaitoja hyödyntävien menetelmien avulla. Hankkeen toimintaan kuuluvat luovuutta herättelevät valtakunnalliset peruskurssit, aluekoulutukset sekä yhteistyöverkostojen kanssa järjestettävät työpajat, näyttelyt ja tapahtumat. Pilotteja eri aiheisiin liittyen järjestetään tarpeen mukaan. Hanke on suunnattu vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville, siitä kiinnostuneille ja erilaisissa elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa eläville ikäihmisille.

Hankkeen teemat ja sisällöt vaihtelevat vuosittain. Elämää käsillä-projektin vuoden 2015 teema oli yksinäisyyden lievittäminen kädentaitojen avulla.  Peruskursseilla työstettiin vuonna 2015 luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Vuoden 2016 aiheena jatkui Luonto ja Kulttuuriympäristö. Oikeutetusti vuonna 2017 vuoden teema on Itsenäisen Suomen kertomukset. 

Elämää käsillä-hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Maaseudun sivistysliitto (MSL), Muistiliitto ry ja Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry. Elämää käsillä kuuluu ikäihmisten arkea parantavaan Eloisa ikä -ohjelmaan ja sen kesto on 2014-2017.

Opens internal link in current windowTutustu koulutukseen tarkemmin