Kurssit

Elämää käsillä -kurssit on suunnattu vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville tai siitä kiinnostuneille. Kurssien tarkoitus on antaa eväitä kädentaitojen ja luovien menetelmien soveltamiseen vapaaehtoistoiminnassa. Kurssien teemat ja materiaalit vaihtuvat vuosittain. 

Peruskurssi

Peruskurssit keskittyvät ryhmän ohjaamiseen ja siihen, miten kädentaitojen kokemuksellisuutta voi hyödyntää vapaaehtoistyössä. Vuonna 2017 kursseilla käsiteltiin monien eri käsityötekniikoiden avulla osallistujien ja myöhemmässä vaiheessa autettavien muistoja, kokemuksia ja haaveita liittyen omaan kotiseutuun. Kursseilla käytiin läpi myös erityisryhmien, kuten muistisairaiden, parissa tehtävän vapaaehtoistoiminnan erityispiirteitä. Viimeinen Elämää käsillä-peruskurssi pidettiin 11.-15.9.2017.

Jatkokurssi

Jatkokursseille voivat ilmoittautua peruskurssin käyneet henkilöt. Jatkokursseilla syvennetään peruskurssien tiedollista ja taidollista antia. Vuonna 2015 syksyllä järjestettiin ensimmäiset Elämää käsillä-jatkokurssit yhteistyössä Sininauhaliiton Vihreä Veräjä-projektin kanssa. Vuonna 2016 Elämää käsillä-jatkokurssi toteutettiin samalla sisällöllä ja yhteistyötä Vihreä veräjä-hankkeen kanssa on jatkettu edelleen vuonna 2017. Viimeinen Elämää käsillä-jatkokurssi järjestettiin Lehmirannan lomakeskuksessa Salossa 13.-17.11.2017. 

Syventäväkurssi

Syksyllä 2017 järjestetään perus- ja jatkokurssien lisäksi myös syventäväkurssi, jolle voivat ilmoittautua jatkokurssin käyneet henkilöt. Kurssi syventää edelleen ryhmänohjaustaitoja. Kurssilla perehdytään mm. vertaisoppimiseen ja vuosisuunnitelman tekoon. Kurssille haetaan samalla lomakkeella kuin jatkokurssillekin. Viimeinen Elämää käsillä-syventävä kurssi järjestettiin Lehmirannan lomakeskuksessa Salossa 23.-27.10.2017. 

Lyhytkurssit

Ennen päättymistään Elämää käsillä -projekti järjestää vuonna 2018 vielä muutamia lyhytkursseja, joiden kesto on 3 päivää. Kursseilla keskitytään luovuuteen ryhmätoiminnassa.  Koulutukset ovat avoinna kaikille kerhoista ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille ja ne ovat maksuttomia. Lyhytkursseja järjestetään Kylpylähotelli Yyterissä Porissa 23.-25.1.2018 sekä Lehmirannan lomakeskuksessa Salossa 14.-16.2.2018, 14.-16.3.2018 ja 4.-6.4.2018.

Tulevat kurssit

Kursseille ilmoittaudutaan sähköisellä hakulomakkeella. Sähköiseen ilmoittautumiseen pääset klikkaamalla sivun alalaidasta Hae lyhytkurssille-painiketta. Hakulomakkeen voit tilata myös postitse Opens internal link in current windowottamalla meihin yhteyttä »

Kursseille mahtuu n. 20 henkilöä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssille pääsystä noin kuukautta ennen kurssin alkua kirjallisesti.

Peruskurssit

Ei uutisia

Jatkokurssit

Ei uutisia