Kurssit

Elämää käsillä -kurssit on suunnattu vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville tai siitä kiinnostuneille. Kurssien tarkoitus on antaa eväitä kädentaitojen ja luovien menetelmien soveltamiseen vapaaehtoistoiminnassa. Kurssien teemat ja materiaalit vaihtuvat vuosittain. 

Peruskurssi

Peruskurssit keskittyvät ryhmän ohjaamiseen ja siihen, miten kädentaitojen kokemuksellisuutta voi hyödyntää vapaaehtoistyössä. Vuonna 2017 kursseilla käsitellään monien eri käsityötekniikoiden avulla osallistujien ja myöhemmässä vaiheessa autettavien muistoja, kokemuksia ja haaveita liittyen omaan kotiseutuun. Kursseilla käydään läpi myös erityisryhmien, kuten muistisairaiden, parissa tehtävän vapaaehtoistoiminnan erityispiirteitä.

Jatkokurssi

Jatkokursseille voivat ilmoittautua peruskurssin käyneet henkilöt. Jatkokursseilla syvennetään peruskurssien tiedollista ja taidollista antia. Vuonna 2015 syksyllä järjestettiin ensimmäiset Elämää käsillä-jatkokurssit yhteistyössä Sininauhaliiton Vihreä Veräjä-projektin kanssa. Vuonna 2016 Elämää käsillä-jatkokurssi toteutettiin samalla sisällöllä ja yhteistyötä Vihreä veräjä-hankkeen kanssa jatketaan edelleen vuonna 2017.

Syventäväkurssi

Syksyllä 2017 järjestetään perus- ja jatkokurssien lisäksi myös syventäväkurssi, jolle voivat ilmoittautua jatkokurssin käyneet henkilöt. Kurssi syventää edelleen ryhmänohjaustaitoja. Kurssilla perehdytään mm. vertaisoppimiseen ja vuosisuunnitelman tekoon. Kurssille haetaan samalla lomakkeella kuin jatkokurssillekin.

Tulevat kurssit

Kursseille ilmoittaudutaan sähköisellä hakulomakkeella. Sähköiseen ilmoittautumiseen pääset klikkaamalla sivun alalaidasta Hae peruskurssille-painiketta tai Hae jatkokurssille-painiketta (myös syventävän kurssin haku). Hakulomakkeen voit tilata myös postitse Opens internal link in current windowottamalla meihin yhteyttä »

Kursseille mahtuu n. 20 henkilöä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssille pääsystä noin kuukautta ennen kurssin alkua kirjallisesti.

Peruskurssit

Ei uutisia

Jatkokurssit

Lehmirannan lomakeskus, Salo

Lue lisää

Lehmirannan lomakeskus, Salo

Lue lisää

Lehmirannan lomakeskus, Salo

Lue lisää