Lehmäparaati 2015

Lehmäparaati  - 2.6.2015 Seinäjoella luovuus kukki ja lehmätkin lensivät

 

Cow Parade eli lehmäparaati on suurin ja menestyksekkäin julkinen taidetapahtuma maailmassa. Tapahtumia on pidetty 79 kaupungissa aina vuodesta 1999. Lehmiä on valmistettu yli 5000, taiteilijoita on ollut 10 000 ja tapahtumien lehmät ovat tulleet tutuksi 250 miljoonalle henkilölle.  

 

Kansainvälinen, kaupallinen tapahtuma on saanut suomalaisen vastineensa. Ikäihmiset ympäri maata innostui lehmien valmistamisesta. Yli 100 lehmää tekijöineen kohtasi Seinäjoella Suomen ensimmäisessä lehmäparaatissa 2.6.2015. Lehmät olivat kauniita, rujoja ja vereviä niin kuin elämä itse: puulehmiä, savisonneja, betonihiehoja ja räsyvasikoita.

 

Lehmäparaati oli osa Eläkeliiton liittokokouksen XVIII kulttuurillista teemaa. Paraatin järjestäjinä olivat Eloisa ikä ohjelmaan kuuluva Elämää käsillä-projekti ja Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri.

 

“Satakunnan piirin Huittisten yhdistys kuuli sosiaalisessa mediassa liikkuvan huhun, että Eläkeliiton eri yhdistysten pitäisi tehdä lehmä, joka jopa leikkimielisessä kilpailussa olisi esillä kesäjuhlien yhteydessä esitettävässä lehmäparaatissa. No mikäs siinä kyllähän eläkeliittolaiset lehmän tuntevat, mutta kun annettiin vapaat kädet idean toteuttamiselle, siinä olikin pulma. Tehdäänkö iso vai pieni ja mistä materiaalista ja rotuakin vähän ajateltiin. 6 Eläkeliiton naista innostui asiasta ja Satakunnasta kun ollaan niin eihän me mitään pientä ajateltu.  Kun saatiin Arjan mieskin innostumaan, niin hän tekikin sellaisen muotin, että naiset vallan ihastuivat. Mitatkin olivat aivan missiluokkaa ja Ayshire me sitten tehtiin. Monta iloista iltapäivää vietettiin vuorotellen kunkin kotona, virkaten villalankasta erilaisia kuvioita ommeltiin yhteen ja soviteltiin muotin päälle ja hupsista vaan lehmä olikin valmis ja tekijät tyytyväisiä. On mukava tehdä tällaista projektia jota tietää monien muidenkin tekevän. Toivottavasti tämä lehmäparaati tuo julkisuutta ja hymyn näkijöiden kasvoille. Lehmän nimi on Huittisten Heluna. Tekijät toivottavat hyvää kesän jatkoa kaikille. Yhdessä tekeminen on voimauttavaa ja hauskaa.”

 

Tapahtuman aikataulu:

Lehmäparaati lähti Seinäjoki Areenasta 2.6.2015 kohti Lakeuspuistoa. Lehmät olivat puistossa esillä 4.6.2015 asti.

Ikäihmisten lehmiä oli nähtävissä myös Loputon Luovuus -näyttelyssä Seinäjoen Taidehallissa

2.-28.6.2015 sekä Apila -kirjastossa 2.- 29.6.2015.

 

Lehmäparaatista tuotettiin video, jonka pääset katsomaan Elämää käsillätästä